Peruker mm. – Rekvisition

Bayhome jobbar med peruker av olika material. Syntet eller äkta hår av väldigt fin kvalitet.

Stommen kan variera från tränsar till nät och vissa är handknutna eller maskinknutna och finns i olika storlekar. Vi erbjuder även ”super lace” frontar som är ett hudliknande material av nät i perukens front/hårfäste som gör att det ser ut som din egna hårbotten där hårstråna är knutna hand för hand- knut för knut. Vilket resulterar ett mer verklighetstroget utseende.

Vi stävar alltid efter att håret ska se ut precis som ditt egna. Det är alltid bra med bilder på hur du skulle vilja se ut, så jobbar vi efter det.

Vi vill att du ska kunna känna igen dig och känna dig bekväm i din peruk/hårdel. Du ska kunna ha möjligheten att sätta upp håret om så önskas. Då klipper vi in den på ett speciellt vis. Form, nyans och funktion är något vi tar stor hänsyn till och vi gör allt för att du ska kunna leva ett liv utan att du ska känna dig obekväm.

För er som har kala fläckar tex. pga strålning, operation eller skador då har vi hårdelar, löshår eller annan lösning som vi anpassar till just ditt behov och önskemål. Vi har olika fäst metoder som tex. tejp, lim eller clips.

Håravfall och tunnhårighet är något som många lider av. Då har vi olika lösningar för detta som tex.  hårdelar i olika nyanser och hårlängder samt andra lösningar för att dölja sin tunnhårighet. 

Lider du av små fläckar har vi lösningar som tex. extensions i olika metoder och puder för att sudda bort fläcken med.

Vi jobbar alltid på att hitta en bra lösning till just dig.

Alopecia

Indelat i tre olika stadier

  • Areata,
  • Totalis
  • Universalis

Alopecia areata

Fläckvis håravfall på huvud, skägg eller ögonbryn.

Alopecia Totalis

Allt hår på huvudet försvinner i princip.

Alopeica Universalis

En sjukdom som oftast går i skov med omväxlande håravfall och perioder med hårtillväxt. Alopecia är inte fysiskt skadlig men kan vara mycket psykiskt påfrestande för den drabbade och ett stort lidande. Orsaken till håravfallet är ännu okänd.

Personer av alla åldrar kan drabbas av fläckvist håravfall. Det är dock viktigt att känna till att en individ normalt sett tappar cirka 100 hårstrån per dag, utan att detta begränsade håravfall betraktas som Alopecia.

Att leva i ovisshet om att man ej kan kontrollera denna sjukdom är fruktansvärt speciellt när håravfallet kan komma och gå. Så på så sätt är den väldigt jobbig att leva med då den kan dyka upp i olika perioder. Vissa får Alpecia redan som barn och har den hela livet medans andra enbart får fläckvis håravfall som kommer och går.

En sjukdom som kan vara mycket jobbig för vissa men inte alls för andra. Många lider av stark oro och stress medans andra inte bryr sig alls och är mera besvärade på hur andra människor i omgivningen förknippar deras håravfall med allvarliga sjukdomar. Vissa är bekväma med sin sjukdom och vissa inte.

Det många inte tänker på är att håret har en funktion. Det skyddar och värmer som tex, fransarnas funktion är att få bort damm, partiklar, smuts från ögonen.

Ärftligt / långvarigt håravfall

Då man tappar hår pga, sitt arvsanlag och under en lång tid få tunnare och tunnare hår. En bidragande faktor kan också bero på stress. Vi rekommenderar att söka upp läkare för att tex, klargöra så inga orsaker ligger på brist av ämnen i kroppen eller att man har problem med sköldkörteln.

Ärftligt håravfall drabbar både män och kvinnor. Manligt håravfall är något även kvinnor kan drabbas av som visar sig mitt uppe på huvudet. Detta är vanligt och är mycket jobbigt vilket resulterar till att många drar sig till att söka hjälp.

Vi har bra flertal bra lösningar till detta problem.

Har man ärr från tex operationer eller från strålningsbehandlingar kan detta medföra till utebliven hårväxt på dessa områden.

Medicinskt håravfall

Vissa läkemedel kan leda till att håret faller av, liksom svår febersjukdom, bantning, psykisk stress eller förlossning.

Sjukdom, medicinering eller stress kan också förorsaka förlusten av hår. Oftast drabbas hela håret där i princip allt hår på huvudet blir uttunnat. Vanliga orsaker är järnbrist, brist på vitamin B12 och folsyra, autoimmuna sjukdomar, ämnesomsättningsrubbning. Vissa läkemedel kan göra att håret faller av, liksom svår febersjukdom, bantning, psykisk stress eller förlossning.

Cytostatikabehandling

En av många biverkningar är att man tappar sitt hår. Detta är givetvis en fruktansvärd upplevelse för många och blir en stor chock. Beroende på vilken sorts behandling du får så kan du tappa olika mängd hår. Vi har lösningar till detta så klart. Peruker, hårdelar, fransar och puder till ögonbryn. Det är inte alla som tappar sin ögonbryn och ögonfransar men vi hjälper er så klart med detta.

Viktigt att veta att det endast är en tillfällig håravfall pga cytostatika och när behandlingen är klar så kommer ditt egna hår så småningom att växa ut igen. Det kan komma ut i en annan nyans och hårkvalité, men går oftast tillbaka i sin ursprungliga form efter 6 månader. Det finns de som fått lockigt eller vågigt hår efteråt som stannar kvar i dess form.

Trichotillomani

En slagt impulskontroll- och kompulsiva störning (tvångssyndrom) som innebär att man rycker ut enstaka eller flera hårstrån från huvudet, ögonbryn, ögonfransar, pubis eller andra områden. Dessa patienter söker för olika tvångssyndrom, anorexi, hypokondri och liknande störningar. I den andra änden av spektrum finns en hög av mer tvångs-impulsiva störningar, inkluderande borderline eller impulsiva personlighetsstörningar, sexuella kompulsioner och spelmani. I mitten av spektrum finns Tourettes syndrom, trikotillomani, hetsätning, tvångsmässigt köpande och kleptomani

Sök omedelbart läkarvård.

Mikrobladsteknik

incollage_20190404_093200961

Mikrobladsteknik, 3D-Bryn eller Microblading är den senaste metoden för kosmetisk tatuering av ögonbryn. Tekniken går ut på att man använder sig av tunna blad med pigment på i överhuden. Linjerna blir tydligare skarpare än vid traditionell tatuering och man får ett utseende som liknar riktiga strån. Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år. Man bör göra en touch-up en gång om året för att form och färgstyrka ska bevaras
Pris: 3500 :- (rekvisition kan användas)
I priset ingår en korrigering efter 4-5 veckor efter första behandling

Konsultation/hjälp

Vi erbjuder er en konsultation utan kostnad så klart. Där går vi igen just ditt problem och vad vi kan hitta för lösningar som passar just dig. Under besöket till du avskilt och bor du långt bort så kan vi självklart ta det på telefon, videosamtal eller mejl.

Har du frågor så kontaktar du mig Frida